יום חמישי, 8 בדצמבר 2011

חסה- הודיה מרון




שם הירק שבחרתי: חסה
סיבת בחירתי: משום שהוא ירק טעים ובריא
מקום גידולו: הוא גדל במקומות שונים ובעיקר בארצות המערביות בבית סיפרנו הוא גדל בגן הירק ליד כיתות א'.
אופן הטיפול:
שותלים את החסה בעיקר בעונות החורף כיון שהיא אוהבת טמפרטורה נמוכה.
היא יכולה לגדול כמעט בכל סוג של אדמה אפילו באדנית.
החסה זקוקה להרבה מים כדי למנוע את המרירות. וכן משום שיש לשמור על קרקע לחה.
ניתן לשתול את החסה בצפיפות.
כדי למנוע מזיקים מומלץ לגדל את החסה יחד עם תבלינים נוספים.
תרמתה של החסה לאדם:
* מאכל טעים ומזין לחסה המון ויטמינים ומינרלים .היא מכילה בתוכה A, B2 , E ,אשלגן סידן, ויטמין סי, וחומצות אמינו.
* מסיע להירדם בקלות* החסה משתנת ומעודדת הרחקה של נוזלים מהגוף.
* היא מפחיתה את רמת הסוכר בדם.
* מרגיעה את דרכי העיכול – היא משככת גזים במעיים ומפחיתה תחושת רעב לאחר הארוחה.* החסה מסייעת להרגעת עצבים.
צבע החסה: ירק החסה הוא בצבע ירוק, ירוק-סגול. לחסה אין קליפה ויש לה גבעול קצר קצר, שבקושי רואים, הגבעול מגדל ענפים ומהם גדלים פרחים. האם לחסה יש זרעים: לחסה יש זרעים הנובטים בתנאי לחות.
אודות החסה:
יש הנוהגים להשתמש בחסה כמרור בפסח, זכר למרירות ולעבודה הקשה במצרים.


בבלוגרפיה:
חסה תרבותית – ויקיפדיה

חסה ערכים תזונתיים בחסה חסה ערך תזונתי

ארגון מגדלי הירקות מדריך ארצי לגידול עלים וכרובים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה